Indiase maiskoekjes
Serves 15
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. Blik mais a 300 gram
  2. 60 gram bloem
  3. Enkele takjes selderij, fijngehakt
  4. 1 kleine rode ui, fijngehakt
  5. 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  6. 2 eieren
  7. Zonnebloemolie
  8. olie om te bakken
  9. Snuf gemalen korianderzaad (ketoembar)
  10. Snuf komijn (djinten)
  11. Snuf peper en zout
Instructions
  1. Laat de maiskorrels uitlekken in een vergiet en spoel ze af met koud water.
  2. Bak in een wokpan de ui en knoflookmet een beetje olie lichtjes bruin.
  3. Hak de selderij fijn en voeg samen met de mais toe aan de pan en bak al roerend 3 minuten.
  4. Breng op smaak met korianderzaad, komijn en peper en zout. Zet het vuur uit en voeg de 2 eieren toe aan de pan.
  5. Doe daarna de bloem er bij en roer met een lepel zodat er een kleverige massa ontstaat. Als het mengsel nog erg dun is voeg je nog wat extra bloem toe.
  6. Verhit een laagje olie van ca 1 a 2 cm in een pan tot ongeveer 160 graden (je merkt ook als de olie op temperatuur is als het mengsel direct begint te borrelen als je het in de olie doet).
  7. Schep ongeveer een eetlepel van het maismengsel in de pan met olie en druk iets plat. Vorm het eventueel met de lepel nog in de vorm van een rondje. Draai de maiskoekjes na 1 a 2 minuten, als ze mooi goudbruin zijn van de onder zijn, om. Bak ook de andere kant lichtbruin en schep ze daarna met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een papiertje.
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: