Ingelegde aubergine met knoflook en azijn
Serves 3
Aubergine is mijn favoriete groente en probeer ik daarom om op zoveel mogelijk verschillende manieren te bereiden. Dit auberginehapje is om te smullen. Ook heerlijk met tahinsaus, hummus of een stukje vers brood.
Print
Ingredients
  1. 2 grote stevige aubergines (zo licht mogelijk en met gladde schil)
  2. 100 ml wijnazijn van goede kwaliteit
  3. 4 knoflookteentjes, gepeeld en dun gesneden
  4. 2 stengels van bleekselderij, in dunne, diagonale plakjes gesneden
  5. een halve rode paprika, in dunne strepen gesneden
  6. een klein bosje platte peterselie of koriander
  7. 1/2 theelepel zout en klein beetje zwarte peper of chilipoeder
  8. 3-4 eetlepels olijfolie of een andere plantaardige olie
Instructions
  1. Snijd de aubergines in plakken van hooguit 1 cm dik.
  2. Bestrooi de aubergine plakken met zout en leg ze in een vergiet, het liefst met iets zwaars erop. Laat ze 15 – 30 minuten staan.
  3. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de plakken aubergine, spoel ze af en dep ze droog.
  4. Verhit een grillpan met olie op hoog vuur tot hij loeiheet is. Bak de aubergine van beide kanten gaar. Keer één of twee keer om. Zet het vuur uit.
  5. Meng in tussentijd de azijn met de rest van de ingredienten (kruiden en de groenten). Schenk een derde ongeveer van het azijnmengsel in een grote kom of vierkant schaal, het liefst die dicht kan gaan.
  6. Verdeel de aubergine nog heet in de schaal/kom. Je hoef ze niet uit laten lekken op keukenpapier, ze zijn met de bakolie het lekkerste.
  7. Giet nog een derde over de aubergine en vervolgens leg nog een laag aubergine boven de eerste laag.
  8. Schenk ten slotte de rest van het azijnmengsel boven de aubergineplakken. Laat het geheel afkoelen en bewaar ten slotte in de koelkast.
Adapted from Foods and Photos
Adapted from Foods and Photos
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: