Japanse aubergine met honing en knoflook
Serves 2
Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat aubergine een van mijn favoriete groentes is. Ik blijf het leuk vinden om deze groente op verschillende manieren klaar te maken. Voor dit recept heb ik de Japanse aubergine gebruikt. Deze is te koop in Aziatische toko's en onderscheidt zich door haar zoete en zachte vruchtvlees. Dit recept van de met honing gekarameliseerde aubergine is weer iets geheel anders dan wat ik tot nu heb gemaakt deze veelzijdige groente. Bijzonder lekker!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 2 Japanse aubergines, in stukjes gesneden van ca. 2 cm x 1 cm
  2. 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  3. 3 eetlepels honing
  4. 1,5 eetlepel sojasaus
  5. 1,5 theelepel vers gemalen peper
  6. Zwarte sesamzaadjes (optioneel)
  7. Bosui, in ringetjes gesneden
  8. Olie, om te frituren
Instructions
  1. Verhit in een (frituur)pan olie tot ca. 180 graden.
  2. Frituur de stukjes aubergine in drie gedeeltes elke keer ca. minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat het vervolgens uitlekken.
  3. Verwarm in een (saus)pan een klein beetje olie en fruit de knoflook op middelhoog vuur in ca. 2 minuten goudbruin.
  4. Voeg vervolgens de honing, de sojasaus en de peper toe.
  5. Zet het vuur iets hoger en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat het sausmengsel al pruttelend dikker worden en karameliseren.
  7. Schep tenslotte de aubergine even door de saus.
  8. Breng de aubergine over naar een bord of schaal en garneer met zwarte sesam en bosuitjes.
  9. Heerlijk in combinatie met rijst of noodles!
Adapted from http://iamafoodblog.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: