Japanse gehaktballetjes

Japanse gehaktballetjes

Japanse gehaktballetjes
Serves 12
Deze gehaktballetjes zijn heerlijk zacht en fluffy. Het geheime ingrediënt is ... tofu! Heel apart maar bijzonder lekker! De zachte variant van tofu is mild van smaak en zacht van structuur waardoor het erg veelzijdig te gebruiken is. In combinatie met het kipgehakt en paprika is het resultaat een smakelijk en voedzaam variant van gehaktballetjes!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
10 min
Total Time
30 min
Prep Time
20 min
Cook Time
10 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 250 gram kipgehakt
  2. 150 gram zachte tofu
  3. 1,5 paprika, fijn gesneden
  4. 1 bosui, fijn gesneden
  5. 1 theelepel gember, geraspt (= ca. 2,5 cm gember)
  6. 1 ei
  7. Zout
  8. Peper
  9. Olie
Voor de teriyaki saus
  1. 2 eetlepels sojasaus
  2. 2 eetlepels suiker
  3. 2 eetlepels mirin
  4. 4 theelepels rijstazijn
  5. ½ theelepel maizena
Instructions
  1. Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de teriyaki saus en zet deze weg.
  2. Wikkel de tahoe in keukenpapier en laat een kwartiertje uitlekken.
  3. Meng in een kom het gehakt, de fijn gesneden paprika en de fijn gesneden bosui.
  4. Verbrokkel de tahoe en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.
  5. Doe er ook nog ei bij en meng het geheel goed.
  6. Voeg tenslotte de geraspte gember, zout en peper toe en roer het mengsel goed door.
  7. De gehaktballetjes zijn iets natter van structuur dan dat je wellicht gewend bent. Maak ca. 12 gehaktballetjes met je handen of bijv. met een ijslepel.
  8. Verhit olie in een braadpan en bak de gehaktballen aan weerszijden aan tot ze goudbruin zijn. Zorg voor voldoende ruimte tussen de gehaktballen. Als de pan niet groot genoeg is, kun je de gehaktballen in verschillende partijen bakken.
  9. Doe tenslotte alle gare ballen weer in de plan en giet de saus hierover heen. Laat de saus een beetje inkoken totdat het dikker wordt.
  10. Draai de gehaktballen zodat beide kanten met de saus bedekt worden.
Adapted from http://www.justonecookbook.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens:

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Daisy Duck

    De Japanse gehaktballetjes zijn echt super. Een combinatie van spicy smaak en zachte textuur, onweerstaanbaar lekker!

Geef een reactie