Kaasstengels
Serves 5
Ik ben dol op kaasstengels en koop ze vaak in de winkel. Nu wilde ik ze ook een keer zelf maken. Het is helemaal niet moeilijk en je kunt de kruiden die jij zelf lekker vindt gebruiken. Ook kun het toppen met bijv. sesamzaad of helemaal geen zaadjes. Je moet de kaasstengels wel dezelfde dag opeten. De volgende dag is het bladerdeeg een stuk taaier.
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Ingredients
 1. 6 plakjes bladerdeeg
 2. 2 eidooiers
 3. 200 g geraspte kaas (alle soorten kaas kunnen)
 4. Italiaanse kruiden (of andere kruiden naar eigen wens)
 5. Maanzaad
 6. Grof zeezout
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Leg drie plakjes bladerdeeg op elkaar en rol dit totdat het uitgerolde deeg anderhalf keer zo groot wordt als het originele deeg. Doe hetzelfde met de andere drie plakjes deeg.
 3. Klop de eidooiers los en bestrijk de bovenkant van de beide plakken deeg ermee. Bestrooi een van de plakken met de geraspte kaas en leg het andere plak er over heen, met de zijde met eidooier naar binnen gekeerd.
 4. Neem een bord waar het plak deeg op past en bestrooi dit met wat bloem en leg hier over heen het deeg. Zet het een minuut of tien in de vriezer.
 5. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het resterende eidooier en verdeel de italiaanse kruiden, maanzaad erover, en grof zeezout. Druk voorzichtig aan.
 6. Snijd de plak in dunne repen en laat licht ontdooien. Rol op tot een wokkel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaasstengels in circa 30 minuten goudbruin.
Adapted from 24Kitchen
Adapted from 24Kitchen
FoodFortune http://foodfortune.nl/

RelatedPost