Karamello's
Serves 12
Waan je als een beginnende patissier bij het maken van deze heerlijke karamello's! Een heerlijke lekkernij met een knapperige koekbodem een een romige vulling met nootjes! Ik was vooral aangenaam verrast omdat de caramello's veel minder zoet zijn dan ik had gedacht.
Print
Prep Time
45 min
Cook Time
25 min
Total Time
1 hr 10 min
Prep Time
45 min
Cook Time
25 min
Total Time
1 hr 10 min
Ingredients
Bodem
  1. 120 gram boter
  2. 150 gram bloem
  3. 50 gram suiker
Vulling en glazuur
  1. 190 gram boter
  2. 400 gram gecondenseerde melk
  3. 110 gram fijne kristalsuiker
  4. 160 gram pecannoten
  5. 90 gram pistachenoten
Garneren
  1. 100 g pure chocolade
  2. 100 g pecannoten
  3. 50 g pistachenoten
Verder benodigd
  1. vierkante bakvorm van 21x21 cm
  2. boter om in te vetten
  3. bakpapier
Instructions
Bodem
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Meng de boter, bloem en suiker tot een glad beslag.
  3. Vet de bakvorm in met boter en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  4. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak in de oven in circa 25 minuten gaar.
  5. Laat de bodem afkoelen.
Vulling en glazuur
  1. Verwarm de boter, melk en suiker op laag vuur tot de suiker opgelost is.
  2. Breng aan de kook en laat het mengsel circa 8 minuten op laag vuur al roerende inkoken tot een dikke karamel.
  3. Haal de pan van het vuur en meng de pecannoten en pistachenoten erdoor.
  4. Schenk de karamel over de bodem en laat opstijven in de koelkast.
Garneren
  1. Smelt de chocolade au bain-marie, laat afkoelen en lepel over de karamel.
  2. Hak de pistache- en pecannoten fijn en druk ze in de karamello’s.
  3. Bestuif met poedersuiker.
Adapted from Rudolph's Bakery
Adapted from Rudolph's Bakery
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: