Kerstcake met rode bessen
Serves 10
Een mooie cake om tijdens de feestdagen te maken.
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Voor de cake
  1. 200 gram verse rode bessen
  2. 250 gram boter
  3. 1 zakje vanillesuiker
  4. 275 gram suiker
  5. 3 middelgrote eieren
  6. 330 gr bloem
  7. 1 theelepel bakpoeder
  8. Rasp van 1 sinaasappel
Voor de topping
  1. 50 gr boter
  2. 100 gram roomkaas
  3. 250 gram poedersuiker
  4. blaadjes munt, ter garnering
Instructions
  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Vet de cakevorm in met een beetje boter en bedek de bodem met een strook bakpapier.
  3. Mix de rest van de boter (ca 240 gr) met de suiker en vanillesuiker met een mixer romig.
  4. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal beslag.
  5. Mix ook de sinaasappelrasp er door. Zeef 330 gr bloem en het bakpoeder er bij en mix nog een minuutje door.
  6. Doe de bessen in een kom en schep 2 eetlepels poedersuiker er door. Bewaar een aantal bessen voor de garnering. Verdeel 1/3 van het deeg over de cakevorm en verdeel een gedeelte van de bessen er over. Herhaal dit en eindig met een laag beslag. Bak de cake een uur in de oven.
  7. Maak ondertussen de topping: mix de boter met de roomkaas romig.
  8. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker er bij.
  9. Controleer of de cake gaar is met een prikker en laat daarna afkoelen.
  10. Besmeer de bovenzijde van de cake met het de romige topping. Decoreer met wat besjes en blaadjes munt.
Adapted from Leuke recepten
Adapted from Leuke recepten
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: