Key Lime Cheesecake
Serves 10
Een heerlijke cheesecake die lekker fris is door de smaak van limoen. De frisheid van de taart zorgt samen met de gecombineerde manier van bakken en stomen ervoor dat de taart een stuk minder zwaar is dan de de klassieke cheesecake. Erg lekker! Ik zou deze zeker nog eens maken!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr 15 min
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr 15 min
Voor de bodem
  1. 230 gram (thee)biscuitjes of andere koekjes
  2. 110 gram boter
Voor de cheesecakelaag
  1. 500 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  2. 120 gram suiker
  3. 1 eetlepel maizena
  4. 3 eetlepels limoensap
  5. 3 theelepels geraspte limoenschil
  6. 2 eieren
  7. 1 eidooier
Ter garnering
  1. 1 limoen, in plakjes gesneden (ter garnering)
  2. 1 theelepel limoenschil
Verder benodigd
  1. Springvorm van 20 of 22 cm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Maal de biscuitjes tot kruimels in de keukenmachine en maal daarna de gesmolten boter erbij.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel hier de koekkruimels in. Maak het mooi glad met bijv. de bolle kant van een lepel.
  4. Bak de taartbodem in 15 minuten.
  5. Ondertussen klop je de roomkaas en suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren en eidooier een voor een toe. Tenslotte doe je de maizena, limoensap en limoenschil erbij. Meng het geheel goed.
  6. Giet het cheesecake mengsel bovenenop de taartbodem.
  7. Plaats een bakplaat of een grote schaal in de oven en vul deze met een laagje kokend water van 1 à 1,5 centimeter. Plaats de springvorm in het midden van de braadslee/bakplaat/schaal op deze manier en bak de cheesecake in ca. 70 minuten gaar.
  8. Laat de taart afkoelen en zet deze tenminste vier uur in de ijskast.
  9. Ter garnering bestrooi je de taart met het limoenschil en decoreer je de taart met de plakjes limoen. (Zoals je ziet, heb ik dit laatste niet gedaan.)
Adapted from The Informal Chef
Adapted from The Informal Chef
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: