Kikkererwten Linzensoep
Serves 3
Dit is weer een heerlijk en voedzaam soepje. Het is het eerste recept dat ik probeerde uit het prachtige boek 'Soep bij Janneke thuis'. Ongetwijfeld zal ik vele recepten uit dit boek gaan uitproberen.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 2 uien, grof gesneden
  2. 3 tenen knoflook, grof gesneden
  3. 1 theelepel komijn
  4. 2 theelepels milde paprikapoeder
  5. 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  6. 1 liter groenten- of kippenbouillon
  7. 100 gram gedroogde rode linzen, schoongespoeld
  8. 150 gram kikkererwten (uit blik)
  9. 1/2 courgette, in kleine blokjes
  10. 4 eetlepels kaymak
  11. 1 limoen
  12. Handjevol korianderblaadjes
Instructions
  1. Maal in de keukenmachine de ui en knoflook met de komijn- en paprikapoeder tot een smeuïge pasta.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak de kruidenpasta 1 minuut, tot de heerlijke geuren zich in je keuken verspreiden.
  3. Schenk het blik tomatenblokjes en de bouillon erbij en breng aan de kook.
  4. Voeg de linzen en de kikkererwten toe. Kook nog 10-15 minuten tot de linzen beetgaar zijn.
  5. Warmde laatste minuut de courgetteblokjes mee, zodat deze knapperig beetgaar worden.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep in schaaltjes.
  7. Schep in elk schaaltje een lepel kaymak. Rasp er een beetje van de groene limoenschil over en bestrooi met wat koriander.
Notes
  1. Kaymak is een Turkse room verkrijgbaar bij de Turkse toko.
Adapted from Soep bij Janneke thuis
Adapted from Soep bij Janneke thuis
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: