Kikkererwten salade met bosui, tomaat en basilicum

Kikkererwtensalade
Serves 1
Echt een aanrader om eens kikkererwten met kruiden uit de oven te maken, niet alleen lekker in een salade maar ook om zo op te snoepen!
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 200 gram gekookte kikkererwten uit blik
  2. halve theelepel komijnpoeder
  3. halve theelepel paprikapoeder
  4. 1 eetlepel olijfolie
  5. eventueel snufje chilipoeder
  6. eventueel wat kerriepoeder en knoflookpoeder
  7. cherrytomaatjes (ongeveer 5 stuks)
  8. 1 bosui
  9. 2 takjes verse basilicum
  10. snufje zout en peper
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Giet de kikkererwten af en doe ze in een bakje. Giet wat olijfolie over de kikkererwten en voeg daarna de verschillende kruiden toe. Roer dit goed door en breng het verder op smaak met een snufje zout en peper.
  3. Leg op een bakplaat wat bakpapier en schep de gekruide kikkererwten op de bakplaat.
  4. Bak de kikkererwten voor ongeveer 20 minuten totdat ze lekker een beetje knapperig zijn geworden.
  5. Ondertussen snijd je het bosuitje en de cherrytomaatjes in stukjes. Als de kikkererwten klaar zijn, schep je deze op een bord en voeg je de stukjes cherrytomaat, de bosui en de basilicum toe en opdienen maar!
  6. Echt een heerlijke, snelle, eenvoudige en verrassende salade.
Adapted from http://www.lekkerensimpel.com
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens:

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Ziet er heerlijk uit ga hem maken dank je voor de duidelijke uitleg.

Geef een reactie