Kleefrijstballetjes met zoete aardappel
Serves 12
Kleefrijstballetjes is een typisch (niet te) zoet Aziatisch hapje, gemaakt van kleefrijstmeel en bruine palmsuiker. Het is erg lekker als een tussendoortje of als nagerecht. In dit variant is ook nog eens heerlijke en voedzame zoete aardappel verwerkt.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 200 gram zoete aardappelen, gekookt en gepureerd
  2. 100 gram kleefrijstmeel
  3. 10 tot 12 stukjes bruine palmsuiker ( ca. 3x3 mm)
  4. Geraspte kokos
Instructions
  1. Neem een kookpan en vul deze driekwart met water. Breng het water aan de kook. Zet het vuur lager en laat het water borrelen.
  2. Meng het zoete aardappel met het kleefrijstmeel en maak hier een deegbal van. Wanneer het deeg te droog aanvoelt, voeg geleidelijk wat water toe. De droge deegbal plakt uiteindelijk niet meer aan je vingers.
  3. Verdeel het deeg in 10 tot 12 gelijke stukken.
  4. Neem een stukje deeg, maak er een balletje van en doe er een klein kuiltje in. Stop in het kuiltje een stukje bruine suiker en maak het mooi dicht.
  5. Wanneer je op deze manier 10 tot 12 gevulde balletjes hebt, doe je ze één voor één in de pan met kokend. water. Als de balletjes boven drijven (ca. 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur), zijn ze klaar. Het deeg is nu gaar en de suiker in het balletje is nu gesmolten
  6. Rol tenslotte de balletjes één voor één door de geraspte kokos, totdat ze helemaal bedekt zijn.
Adapted from http://en.christinesrecipes.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

RelatedPost