Knolselderijsoep
Serves 4
Deze knolselderijsoep met Marokkaanse twist zit bomvol aroma door de ras el hanout en friszoete sinaasappel. Ras el Hanout betekent letterlijk 'het beste van de winkel'. Het is een populaire Marokkaanse specerijenmengsel die warm en intens van smaak is en heerlijk is voor tajines, couscous en vleesgerechten. Ik moest eerst erg wennen aan de smaak van deze soep. De combinatie van de kruiden en sinaasappel geeft een aparte smaak die ik niet elke dag proef. Erg bijzonder!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. Olijfolie
  2. 2 uien, gesnipperd
  3. 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  4. 2 theelepels ras el hanout
  5. 1 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  6. 2 laurierblaadjes
  7. 1 liter bouillon
  8. 1 sinaasappel, rasp en sap
  9. verse salieblaadjes
  10. 120 ml slagroom, plus 'n beetje extra voor de garnering
  11. zout & versgemalen peper
  12. verse nootmuskaat
Verder benodigd
  1. Staafmixer
Instructions
  1. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de uien op laag vuur enkele minuten zacht en glazig.
  2. Bak de knoflook en de ras el hanout al roerend een minuutje mee. Doe dan de knolselderij en de laurierblaadjes erbij en laat een paar minuten meebakken.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ca. 30 minuten, met deksel op de pan, zachtjes pruttelen tot de knolselderij gaar is.
  4. Rasp de sinaasappelschil boven de pan (houd nog wat achter voor de garnering) en roer het sap van de sinaasappel erdoor.
  5. Neem de pan van het vuur en vis de laurierblaadjes eruit. Pureer de soep glad met een staafmixer .
  6. Verhit nog wat olijfolie in een koekenpan en bak de salie op middelhoog vuur knapperig. Haal ze uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  7. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog even goed warm worden (maar laat niet koken).
  8. Serveer de knolselderijsoep in kommen. Druppel er nog wat extra slagroom over. Rasp wat verse nootmuskaat boven de kommen en garneer met de salieblaadjes en de overgebleven sinaasappelrasp.
Adapted from In Kell's Kitchen
Adapted from In Kell's Kitchen
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: