Kokosrijst met gemarineerde tempeh
Serves 2
Print
Prep Time
2 hr 15 min
Cook Time
45 min
Prep Time
2 hr 15 min
Cook Time
45 min
Ingredients
  1. 1 blik full-fat kokosmelk (ik gebruikte het merk Fairtrade)
  2. 1/2 blik (van de kokosmelk) bruine rijst (kooktijd 45 minuten)
  3. Snuf zeezout
  4. 1/2 blok tempeh, in reepjes
  5. 2 el sesamolie
  6. 2 el sojasaus
  7. 1 el tamarindepasta
  8. 2 el ahornsiroop
  9. 1 tl paprikapoeder
  10. (Kokos)olie
Instructions
  1. Meng de sesamolie, sojasaus, tamarindepasta, ahornsiroop en paprikapoeder en schep de tempeh er doorheen. Marineer de tempeh minstens twee uur of gewoon een nachtje in de koelkast.
  2. Kook de rijst met het kokosmelk en het snufje zout op de manier zoals jij dat wilt. Ik gebruik zelf een rijstkoker. Je kunt de rijst ook in een pannetje aan de kook brengen en vervolgens en laat 40-45 minuten op heel laag vuur en met de deksel op de pan door laten pruttelen. Schep af en toe om. Zet het vuur af en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
  3. Verhit tegelijkertijd wat olie in een pan of wok en bak de tempeh ongeveer 5/6 minuten.
  4. Lekker met bijv. broccoli of wortele
Adapted from Vegadutchie
Adapted from Vegadutchie
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: