Kokostaart
Serves 8
Dit is eigenlijk gewoon een grote kokosmakroon. Het is werkelijk een heel makkelijk te maken taartje. Heerlijk voor de kokosliefhebbers en zoetekauwen onder ons.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 240 gram geraspte kokos
  2. 240 gram basterdsuiker
  3. 60 gram roomboter
  4. 30 gram bloem
  5. 150 ml melk
  6. 1 ei, losgeklopt
  7. snufje zout
  8. 50 gram amandelschaafsel
Verder benodigd
  1. Springvorm van 20 cm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (stille ovenstand).
  2. Vet de springvorm vin met boter en beleg de bodem met bakpapier.
  3. Meng in een grote kom de kokos, de basterdsuiker en de bloem.
  4. Verhit de melk met de boter tot de boter gesmolten is en roer dit door het kokosmengsel.
  5. Meng ten slotte het losgeklopte ei en het zout erdoor.
  6. Giet het beslag in de vorm en strooi het amandelschaafsel erover.
  7. Bak het taartje 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Notes
  1. In het originele recept wordt de taart ook nog eens bedekt door een laag abrikozenmoes. In plaats daarvan heb ik abrikozenjam gebruikt, maar persoonlijk zou ik dit de volgende keer achterwege laten.
Adapted from De banketbakker
Adapted from De banketbakker
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: