Kokosyoghurttaart met limoen
Serves 10
Als groot kokosliefhebber wilde ik dit no bake taartrecept direct uitproberen. Ik moest er wel even voor shoppen. De kokosyoghurt en koekjes die in dit recept nodig zijn vond ik in de Marqt. Met name de kokosyoghurt, die ik hiervoor niet kende is echt superzalig. Het is een zuivelvrije yoghurt op basis van kokosmelk. Heel lekker! Het paste ook heel goed bij de frisse limoen. Ik heb dan ook echt genoten van deze taart:)
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
3 hr
Total Time
3 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
3 hr
Total Time
3 hr 20 min
Ingredients
  1. 300 gram kokosyoghurt (van Abbot Kinneys)
  2. 250 ml slagroom
  3. 1 limoen
  4. 60 gram suiker
  5. 10 gram gelatine (dit zijn 7 blaadjes)
  6. 60 gram citroen-gember koekjes (van de Farm Brothers, maar andere koekjes zijn ook goed)
  7. 30 gram kokosrasp
  8. 50 gr gesmolten roomboter
  9. Handje kokosschaafsel of -chips
  10. Verder benodigd
  11. Springvorm van 20 cm
Instructions
  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Vet de randen een beetje in.
  2. Voor het maken van de bodem maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de kokosrasp toe en de gesmolten boter en meng het door elkaar. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en druk het goed aan, bijv. met de bolle kant van je lepel. Laat de bodem opstijven even in de koelkast.
  3. Was de limoen en rasp hem met een fijne rasp. Bewaar de zest in een klein bakje in de koelkast.
  4. Laat de gelatine weken in koud water.
  5. Pers de limoen uit. Verrwarm het sap in een klein steelpannetje. Haal de pan vervolgens van het vuur. Knijp de geweekte gelatine uit en meng dit met het limoensap. Meng het met een garde goed door elkaar, zodat er geen klontjes ontstaan en laat het vervolgens iets afkoelen.
  6. Klop in de tussentijd de slagroom met de suiker stijf.
  7. Roer in een andere kom de yoghurt los. Voeg een lepel van de yoghurt bij het limoen-gelatinemengsel en meng dit snel door elkaar. Dit zorgt ervoor dat de gelatine nog verder afkoelt.
  8. Voeg nu het gelatine yoghurt mengsel bij de rest van de kokosyoghurt en meng snel.
  9. Spatel tenslotte de geklopte slagroom door de kokosyoghurt.
  10. Giet de vulling in de vorm en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  11. Rooster de kokoschips in een paar minuutjes goudbruin in een droge koekenpan.
  12. Haal de kokostaart uit de koelkast en garneer hem met de limoenrasp en de kokoschips.
Adapted from Pauline's Keuken
Adapted from Pauline's Keuken
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: