Dadelcake
Serves 12
Zin in iets te snoepen bij de thee? Probeer deze heerlijk kruidige en smeuïge dadelcake!
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
35 min
Total Time
45 min
Prep Time
10 min
Cook Time
35 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 110 gram boter, op kamertemperatuur
  2. 110 gram bruine basterdsuiker
  3. 1 theelepel vanille-extract
  4. 0,25 theelepel zout
  5. 4 eieren
  6. 125 gram bloem
  7. 1,5 theelepel bakpoeder
  8. 1 theelepel kaneel
  9. 0,5 theelepel nootmuskaat
  10. 0,5 theelepel gemalen kruidnagel
  11. 120 ml melk
  12. 130 gram dadels, zonder pit, gehakt
  13. 50 gram pecannoten, gehakt
  14. Bloemenhoning (optioneel)
Verder benodigd
  1. Bakvorm van 20 x 20 cm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en mix deze tot een romig mengsel.
  4. Voeg de eieren toe en klop dit nog kort door.
  5. Spatel de bloem, het bakpoeder en de specerijen door het beslag en voeg daarna de melk toe.
  6. Meng tot slot de gehakte dadels en pecannoten door het beslag.
  7. Doe het beslag in de vorm en bak de cake in ca. 35 minuten gaar.
  8. Eventueel kun je ook wat honing druppelen over de cake.
Adapted from Rutger Bakt
Adapted from Rutger Bakt
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: