Kruidige salade van bloemkool, kikkererwten en mango
Serves 4
Weer een heerlijk gerecht van Ottolenghi met rijke smaken in de vorm van een salade. Uit gemak heb ik een blik kikkererwten open getrokken. De volgende dag is het gerecht nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken. Als je volgens het originele recept van Ottolenghi 150 gram gedroogde kikkererwten (nachtje weken) zal de salade ongetwijfeld nog smaakvoller zijn.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 1 blikje kikkererwten van 300 gram
  2. 1 tl korianderzaad
  3. 1 tl zwart mosterdzaad
  4. ½ tl komijnzaad
  5. 1 tl kerriepoeder
  6. ½ tl koenjit (geelwortelpoeder)
  7. 1 tl fijne kristalsuiker
  8. 80 ml zonnebloemolie
  9. 1 grote ui, in dunne ringen
  10. 1 kleine bloemkool, in roosjes
  11. 1 grote rijpe mango, of 2 kleintjes (geschild en in blokjes)
  12. 1 rode chilipeper, in dunne reepjes, zonder zaadjes
  13. 20 g verse koriander, grofgehakt
  14. 3 el limoensap
  15. zout
  16. 50 g jonge spinazie
Instructions
  1. Verwarm de kikkererwten heel even in een pannetje, giet ze af en doe ze in een schaal.Rooster de koriander-, mosterd- en komijnzaadjes in een grote koekenpan tot ze gaan springen. Maal de zaadjes fijn in een vijzel. Meng ze met de koenjit, suiker en kerriepoeder (gebruik maatlepels voor de theelepels). Zet even opzij.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer hier in de bloemkoolroosjes 1 minuut en laat ze goed uitlekken. Ze moeten goed droog zijn dep ze anders nog droog met keukenpapier.
  3. Verhit in dezelfde pan waar je de zaadjes ingeroosterd hebt de helft van de zonnebloemolie en bak al roerend ongeveer 5 minuten op hoog vuur de uien tot ze gaan kleuren. Voeg het kruidenmengsel toe en bak nog 5 minuten op halfhoog vuur. Doe het mengsel bij de kikkererwten en meng door elkaar.
  4. Verhit de rest van de zonnebloemolie in dezelfde pan van de uien en voeg de bloemkoolroosjes toe. Bak de bloemkool op hoog vuur al omscheppend tot de roosjes goed beginnen te kleuren. Voeg zout naar smaak toe. Doe de hete bloemkool bij het kikkererwtenmengsel en roer goed. Laat even staan tot de salade op kamertemperatuur is.
  5. Doe de mango, de chilipeper, koriander (eventueel de spinazie) en het limoensap in de salade en schep alles goed door elkaar.
  6. Je kunt de salade nu serveren, maar ook in de koelkast zetten en koud serveren.
Adapted from Plenty More
Adapted from Plenty More
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: