Lasagne uit de pan
Serves 4
Lasagne smaakt mij altijd. Deze versie is ook nog eens zo makkelijk en staat heel snel op tafel. Ik gebruikte voor dit recept heerlijke gekruide pecorino worstjes. Wat betreft smaak kon er echt weinig misgaan. Het was dan ook echt jamjamjam! Thumbs up! Dit recept voor lasagne uit de pan gaat wordt een vast item op het menu!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 500 gram verse worst, ontdaan van velletjes
  2. 1 ui, fijngesneden
  3. 3 tenen knoflook, fijngesneden
  4. 1 kleine rode peper, fijngesneden
  5. Gedroogde oregano
  6. 7,5 dl gepelde tomaten (3 blikjes)
  7. 200 gram mozzarella in plakjes
  8. Bosje verse basilicum
  9. 200 gram lasagnebladen, voorgekookt
  10. Olijfolie
  11. Peper en zout
Instructions
  1. Verwarm olijfolie in een hapjes pan met een dikke bodem
  2. Doe hierin de worst en bak in paar minuten gaar en rul. Doe de worst in een kom.
  3. Fruit nu de ui, knoflook en het pepertje aan.
  4. Voeg de tomaten toe, oregano en 5 hele basilicumtakjes (met steel). Voeg het worstvlees weer toe en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. De saus mag hoog op smaak zijn. Breek de lasagnebladen in grove stukken en steek in de saus. Duw de bladen met een lepel naar beneden totdat het grootste gedeelte met wat saus bedekt is.
  5. Laat afgedekt zo’n 15 minuten rustig garen tot de lasagne gaar is en de saus dik.
  6. Verwijder de basilicumstelen.
  7. Leg de plakjes mozzarella erop. Doe het deksel erop en wacht nog 5 minuten totdat de kaas gesmolten is. Strooi er nog wat basilicumblaadjes overheen.
  8. Lekker met een frisse groene salade.
Adapted from Life 4 You
Adapted from Life 4 You
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: