Limoenjelly met basilicum
Serves 4
Dit grappige recept zag ik voorbij komen in de Allerhande. Het zag er zo apart uit dat ik het meteen gemaakt heb. En bijzonder is het zeker, maar ook vrij zuur. Ik vind het zelf wel lekker, maar ik kan me goed voorstellen, dat als je geen fan bent van zure smaken, je een limoen minder gebruikt.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
2 hr
Total Time
2 hr 15 min
Prep Time
15 min
Cook Time
2 hr
Total Time
2 hr 15 min
Ingredients
  1. 3 limoenen, uitgeperst
  2. 6 blaadjes gelatine
  3. Royaal handje basilicum, in fijne reepjes gesneden
  4. 1 theelepel olijfolie met wat basilicum
  5. 100 gram suiker
Instructions
  1. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
  2. Breng 400 ml water met de suiker aan de kook.
  3. Knijp de gelatine uit. Neem het suikerwater van het vuur en los hierin de gelatine op.
  4. Roer het limoensap erdoor en laat het mengsel afkoelen, tot het lobbig begint te worden.
  5. Roer de fijngesneden basilicum door het lobbige gelatinemengsel. Zo zakt de basilicum straks niet naar de bodem van de puddinkjes.
  6. Vet de vormpjes dun in met basilicumolie en verdeel het gelatinemengsel erover.
  7. Laat de jelly in de koelkast in ongeveer 2 uur opstijven.
  8. Dompel de puddingvormpjes even tot de rand in een bak met heet water, zodat de jelly er gemakkelijker uitglijdt.
  9. Keer de vormpjes om op een bord.
Adapted from Allerhande
Adapted from Allerhande
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: