Macadamianotentaart met kokos en limoen
Serves 10
De cake bevat geen roomboter of olie. De macademianoten bevatten vanzelf genoeg gezonde vetten om deze taart cake lekker moist en romig te maken. De friszure smaak van limoen vormt hiermee een heerlijk contrast.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
40 min
Total Time
55 min
Prep Time
15 min
Cook Time
40 min
Total Time
55 min
Ingredients
  1. 200 gram ongezouten macadamianoten
  2. 40 gram zelfrijzend bakmeel
  3. snufje zout
  4. 6 eieren, gesplitst en op kamertemperatuur
  5. 160 gram fijne kristalsuiker
  6. rasp van 2 limoenen
  7. 50 gram geraspte kokos
Voor de topping
  1. 125 gram poedersuiker, gezeefd
  2. 1 theelepel limoenrasp
  3. 2 eetlepels limoensap
Verder benodigd
  1. Springvorm van 24 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, stille ovenstand.
  2. Maal de macadamianoten samen met het zelfrijzend bakmeel en het zout fijn in een keukenmachine.
  3. Klop de eidooiers en de suiker met een mixer in ca. 3 minuten tot een bleke, romige massa. Spatel de limoenrasp en kokos erdoor, gevolgd door het notenmengsel.
  4. Klop in een vetvrije kom met een mixer de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan. Spatel de eiwitten met een metalen lepel luchtig door het beslag.
  5. Giet het beslag in de ingevette springvorm en strijk het glad. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin. Laat 'm uit de oven 10 minuten rusten en haal de cake voorzichtig uit de vorm. Plaats de cake op een bord of taartplateau.
  6. Maak ondertussen de icing topping. Roer de poedersuiker met de limoenrasp en -sap tot een glad en glanzend mengsel.
  7. Verdeel de icing over de warme cake; laat het hier en daar iets over de rand lopen.
  8. Garneer de taart eventueel met wat limoenrasp.
Adapted from De (perfecte) man in de keuken
Adapted from De (perfecte) man in de keuken
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: