Orange Magic Custard Cake
Serves 10
Ben jij ook zo'n liefhebber van custard? Lekker romig en zacht.. Hmm.. Deze taart zal dan zeker bij je in de smaak vallen. Wat deze taart ook zo bijzonder maakt is dat er drie verschillende lagen ontstaan uit slechts één laag beslag: een fluffy cake-achtige bovenkant, een laagje custard en een iets stevigere heerlijk chewy bodem. Magisch is deze taart dan ook zeker!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Ingredients
  1. 115 gram ongezouten boter
  2. 500 ml melk
  3. Rasp van 1 sinaasappel
  4. 3 eetlepels sinaasappelsap
  5. 4 eiwitten
  6. 4 eidooiers
  7. 115 gram bloem
  8. 140 gram poedersuiker
  9. 25 gram fijne suiker
  10. Poedersuiker om te bestrooien.
Verder benodigd
  1. Vierkanten bakvorm van 20 x 20cm
  2. Mixer
Instructions
  1. Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 150 graden. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Smelt de boter en laat deze afkoelen. Verwarm de melk tot het lauw is.
  3. Klop de eiwitten met het suiker stijf.
  4. Klop het eigeel met de poedersuiker tot het licht en schuimig is.
  5. Voeg hieraan toe de gesmolten boter, de sinaasappelsap, het sinaasappelrasp en mix tot een egaal mengsel tot ongeveer 2 minuten.
  6. Meng vervolgens de bloem door het mengsel tot het volledig opgenomen is.
  7. Gebruik een garde om rustig de melk er door heen te roeren totdat dit geheel is opgenomen in het beslag. Het beslag wordt tamelijk waterig, maar dat is normaal.
  8. Spatel als laatste de eiwitten in drie gedeeltes door het beslag.
  9. Giet het beslag in de vorm en bak ca. 60 minuten minuten, tot de bovenkant bruin is.
  10. Laat volledig afkoelen in de koelkast en maak af door de bovenkant met poedersuiker te bestrooien.
Notes
  1. Je kunt natuurlijk ook versie maken met citroen of een vanille custard cake maken. Voeg in het laatste geval dan in plaats van de sinaasappel sap en rasp twee eetlepels water en 1 theelepel vanille extract toe.
Adapted from http://bakingtaitai.blogspot.sg/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: