Mango yogurt cheesecake met kokoschips
Serves 8
Dit is een heerlijke no bake cheesecake met een smaakexplosie, met name door de frisse mangotopping. Veel van mijn favoriete ingrediƫnten worden erin verwerkt: roomkaas, mango, kokos... Voor mij kon deze taart dan ook al bij voorbaat niet misgaan!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
8 hr
Prep Time
20 min
Cook Time
8 hr
Voor de bodem
  1. 100 gram (thee)biscuitjes
  2. 4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
Voor de cheesecake laag
  1. 1,5 theelepel gelatinepoeder
  2. 350 gram roomkaas
  3. 240 gram Griekse yoghurt
  4. 50 gram suiker
  5. 1/4 theelepel kokos essence
Mango topping
  1. 1/2 theelepel gelatinepoeder
  2. 20 gram suiker
  3. 20 ml water
  4. 40 gram mango puree
Ter garnering
  1. Kokoschips
Verder benodigd
  1. Spring van 20 cm
  2. Keukenmachine
Instructions
  1. Maal de biscuitjes tot kruimels in de keukenmachine en maal daarna de gesmolten boter erbij.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel hier de koekkruimels in. Maak het mooi glad met de bolle kant van een lepel.
  3. Vet vervolgens ook de randen van de springvorm in. Knip stroken bakpapier uit om ook de randen te bedekken.
  4. Voor de cheesecakelaag meng je de gelatinepoeder in een magnetron geschikt schaaltje met 1 eetlepel koud water. Zet even opzij.
  5. Doe de roomkaas, yoghurt en suiker in de keukenmachine en zet even aan totdat er een egaal mengsel is gevormd.
  6. Zet het schaaltje gelatinepoeder 10 secondes in de magnetron totdat het gesmolten en vloeibaar is.
  7. Doe het gelatine vervolgens in de keukenmachine erbij en meng dit goed. Roer tenslotte de kokosessence door het mengsel.
  8. Giet het cheesecake mengsel over de koekjes heen.
  9. Bedek de springvorm met plastic folie en laat dit een nachtje in de koelkast opstijven.
  10. Voor de mangotopping doe meng je de gelatinepoeder in een magnetron geschikt schaaltje met 1 eetlepel koud water. Zet even opzij.
  11. Meng het suiker en water in een kleine pan. Verwarm dit op hoog vuur totdat het suiker is opgelost.
  12. Zet het vuur lager en voeg de gelatine toe. Roer dit totdat dit geheel is opgelost in het suikerwater. Voeg de mangopuree toe en meng het geheel goed.
  13. Neem de pan van het vuur en laat het mangomengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  14. Verdeel het mangomengsel mooi over de taart en zet de taart terug in de koelkast voor minimaal 2 uur.
Notes
  1. In dit recept wordt gelatinepoeder gebruikt dat ik gevonden heb bij De Tuinen. Volgens Dr. Oetker zijn 12 blaadjes gelijk aan 18 gram poeder.
  2. Met cook time wordt uiteraard de tijd bedoeld die nodig is voor het laten opstijven van de taart.
Adapted from Dessertfirstgirl
Adapted from Dessertfirstgirl
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: