Marble Pumpkin Kuih
Serves 8
Kueh (糕) is een Aziatisch zoetige lekkernij, gemaakt van een gestoomd beslag van meestal santen en tapioca- of rijstmeel. De structuur ligt een beetje tussen koek en pudding. Ik zag deze prachtige kueh van pompoen en moest deze gewoon maken. Als je kueh nooit gegeten hebt, kan ik me voorstellen dat je een beetje aan de structuur moet wennen. Ik vind kueh best lekker, omdat het meestal ook niet zo zoet is. Deze variant is qua smaak ook erg neutraal.
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Voor het pompoenbeslag
  1. 450 ml water
  2. 50 gram green bean flour of Hoen kwe flour (verkrijgbaar in toko)
  3. 150 gram pompoenpuree (bijv gaar gestoomd en fijn gestampt)
  4. 100 gram witte basterdsuiker
Voor het kokosbeslag
  1. 175 ml kokosmelk
  2. 135 ml water
  3. 25 gram green bean flour of Hoen kwe flour
  4. 40 gram witte basterdsuiker
  5. ½ theelepel zout
  6. 4 pandan blaadjes, geknoopt
Verder benodigd
  1. Vorm van 16 cm
Instructions
  1. Vet de vorm in.
  2. Om het pompoenbeslag te maken doe je alle ingrediënten voor deze laag in een pannetje en verwarm je dit op middenhoog vuur, totdat er een dik mengsel ontstaat. Roer tijdens het verwarmen af en toe zodat het niet aanbrandt.
  3. Breng het pompoenmengsel over naar de vorm en laat het een beetje afkoelen.
  4. Ondertussen maak je het kokosbeslag door ook alle ingrediënten voor dit gedeelte in een pan om middelhoog vuur te verwarmen. Roer af en toe en verwarm dit tot een dik mengsel zich heeft gevormd.
  5. Verwijder de pandanblaadjes en giet het kokosmengsel in de vorm over het pompoenmengsel. Roer met een een vork door het beslag om het marmereffect te creeëren.
  6. Stoom de cake op middelhoog vuur voor ca. 30 minuten. Wanneer je de cake van het vuur haalt, is het beslag nog tamelijk vloeibaar, maar dat is niet erg.
  7. Laat de cake afkoelen. Zet de cake een paar uur in de koelkast om op te stijven.
Adapted from Nasilemaklover
Adapted from Nasilemaklover
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: