Matcha chocolade cake
Serves 10
Matcha is groene thee uit Japan waarvan de blaadjes tot poeder zijn fijngemalen. Matcha thee heeft een unieke smaak, zowel mild als een beetje bitter en het heeft een licht zilte geur. Het wordt vaak gedronken bij een zoet hapje, zodat een mooi evenwicht ontstaat met de bitterheid. Het is een superfood en zit bomvol anti-oxidanten. Maar je kunt met matcha ook prima koken. Het geeft je gerechten een spectaculaire twist. Deze prachtige matcha chocolade cake is daar een goed voorbeeld van.
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
55 min
Total Time
1 hr 15 min
Prep Time
20 min
Cook Time
55 min
Total Time
1 hr 15 min
Ingredients
  1. 200 ml halfvolle melk
  2. 5 afgestreken eetlepels ongezoete cacaopoeder
  3. 3 afgestreken eetlepels matcha
  4. 140 gram boter, op kamertemperatuur
  5. 220 gram fijne suiker
  6. 1 theelepel vanille-extract
  7. 3 eieren, geklopt
  8. 100 ml slagroom
  9. 200 gram bloem, gezeefd
  10. 5 gram instantgist
Verder benodigd
  1. Cakevorm van 26 cm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (onder- en bovenwarmte). Bekleed de cakevorm met een vel bakpapier.
  2. Verwarm de melk op laag vuur totdat deze lauw is en verdeel de melk over twee kommen.
  3. Voeg aan de ene kom het cacaopoeder toe en roer goed. Voeg aan de andere kom de matcha toe en meng goed.
  4. Meng in een kom de zachte boter met de suiker en het vanille-extract en klop tot je een luchtig en glad mengsel hebt.
  5. Giet onder voortdurend roeren de losgeklopte eieren en de room erbij.
  6. Voeg dan de gezeefde bloem en de gist toe. Meng kort en een derde van het beslag in een andere kom.
  7. Voeg aan de grote portie beslag de melk met het cacaopoeder toe en aan de kleine portie de melk met de matcha. Meng voorzichtig
  8. Giet een flinke laag chocoladebeslag in de cakevorm. Voeg vervolgens het matchabeslag toe en giet over heen de rest van het chocoladebeslag.
  9. Roer met een vork door het beslag over de lengte van de cake zodat je het marmereffect krijgt.
  10. Bak de cake gaar in 50 tot 55 minuten. Check of de cake gaar is met een prikker.
  11. Haal de cake uit de oven. Laat enkele minuten afkoelen en wikkel de nog warme cake in plasticfolie, zodat het lekker smeuïg blijft.
Adapted from Koken en bakken met matcha thee
Adapted from Koken en bakken met matcha thee
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: