Mini Blueberry Cheesecakes

_DSC0215

Mini Blueberry Cheesecakes
Serves 12
Deze mini cheesecakes zijn echt geweldig! De roomkaas en de Oreo koekjes zijn een super combinatie. Ideaal als bijzondere traktatie voor feestjes, maar ook heel fijn als een heerlijk fijn nagerechtje. Ik neem er altijd minstens twee :)
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 150 gram Oreo koekjes
  2. 50 gram boter
  3. 250 gram roomkaas
  4. 60 gram fijne suiker
  5. 1 ei
  6. 100 ml creme fraiche
  7. 20 ml citroensap
  8. 1/2 theelepel vanille extract
  9. verse blauwe bessen, voor de garnering (optioneel)
Voor de blueberry coulis
  1. 100 gram blauwe bessen, mag uit de diepvries
  2. 20 gram fijne suiker
  3. 2 theelepels citroensap
  4. 2 theelepels maizena
  5. 1 eetlepel water
Verder benodigd
  1. 12 mini cheesecakevorm of 12 mini muffinvorm
  2. Keukenmachine
  3. Mixer
Instructions
  1. Verhit de oven tot 170 graden (stille ovenstand).
  2. Vet de cheesecake of muffin vorm in met een beetje olie.
  3. Verwijder de vulling van de Oreo-koekjes.
  4. Smelt het boter in een pannetje.
  5. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal dit fijn. Meng vervolgens de gesmolten boter goed door de koekjes.
  6. Verdeel het koekjes mengsel in de 12 vormpjes, ca. 2 kleine eetlepels per vorm. Druk het mengsel goed aan met de achterkant van een lepel of gewoon met je handen.
  7. Klop in een kom de roomkaas en suiker met een mixer zacht. Voeg hieraan het ei en meng goed.
  8. Doe dan de creme fraiche, het citroensap en het vanille extract erbij en mix het geheel totdat dit een glad romig beslag is.
  9. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes en bak de cheesecakes in 20 minuten gaar.
  10. Voor het blueberry coulis breng je de blauwe bessen, het citroensap en de suiker op niet te hoog vuur aan de kook en laat je dit op een laag vuur enkele minuten pruttelen tot dat de blauwe bessen openbreken.
  11. Maak een papje van de maizena en water. Voeg dit maizenamengsel beetje bij beetje toe aan totdat je de gewenste dikte van de coulis hebt.
  12. Laat de cheesecakes en de saus afkoelen. Haal de cheesecakes uit de vormpjes om in de koelkast te bewaren.
  13. Verdeel de coulis pas over de cheesecakes wanneer je deze serveert. Garneer tenslotte met enkele verse blauwe bessen.
  14. Geniet ervan!
Notes
  1. Voor de mini cheesecakes gebruikte ik deze handige vorm met losse bodempjes.
  2. Thickened cream heb ik vervangen door creme fraiche. Je kunt hiervoor ook een mengsel gebruiken van slagroom en mascarpone (1:1).
Adapted from Christine's Recipes
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens:

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Sameera

    Those are so delicious!!!!

Geef een reactie