Nasi met zalm
Serves 2
Als ik rijst van de vorige dag over heb, maak ik er meestal nasi van. Lekker makkelijk roerbakken met ei, vlees of andere ingrediƫnten. Nu maakte ik eens nasi met zalm. Heel simpel en erg lekker!
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 1 stuk zalmfilet van 200-300 gram
  2. zout
  3. 1 stengel bosui, fijngesneden
  4. 2 eieren
  5. 2 eetlepels olie
  6. 1 eetlepel sesamolie
  7. 2 cups gekookte rijst
  8. 1 theelepel sojasaus
  9. Snufje zout
  10. Snufje witte peper
  11. Vers gemalen zwarte peper, naar smaak
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bedek een bakplaat met aluminium folie.
  2. Besprenkel de boven- en onderzijde van de zalm met wat zout en bak deze voor 20 minuten.
  3. Snij de zalm in kleine stukjes
  4. Kluts vervolgens de eieren.
  5. Verwarm de rijst in de magnetron.
  6. Verhit de olie in een wok en bak de eieren hierin. Wanneer de eieren voor 80% gaar zijn, haal je het ei uit de pan en zet je het even opzij.
  7. Veeg de wok even schoon met een papiertje en verhit de sesamolie hierin. Wanneer deze heet is doe je de bosuitjes erbij. Roerbak deze even kort.
  8. Voeg dan de rijst toe en roerbak deze totdat al het rijst bedekt is met het olie.
  9. Vervolgens doe je de zalm erbij en roerbak je weer kort.
  10. Dan doe je het ei erbij. Met de schuimspaan breek je het ei in kleinere stukken. Je kunt het ei ook wat kleiner snijden voordat je het in de wok teruggooit.
  11. Voeg tenslotte de sojasaus, zout, witte en zwarte peper toe en schep alles nog een paar keer om.
Adapted from Just One Cookbook
Adapted from Just One Cookbook
FoodFortune http://foodfortune.nl/