Nutella taart
Serves 8
Hoe eenvoudig bakken kan zijn, laat dit recept zien. Je zult het nauwelijks geloven, maar voor deze prachtige taart zijn slechts 2 ingrediënten nodig: nutella en eieren. Zelf heb ik de taart uitgeprobeerd met de eigen gemaakte chocolade hazelnootpasta in mijn vorige post. Resultaat: Binnen een half uur een prachtig gerezen en yummy taart op tafel!
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 240 gram Nutella
  2. 4 eieren
  3. Hazelnoten, grof gehakt
Verder benodigd
  1. Springvorm van 18 centimeter
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (stille ovenstand).
  2. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Klop de eieren ongeveer 7 minuten met een mixer op de hoogste snelheid totdat het volume verdrievoudigd is.
  4. Zet de Nutella ongeveer 30 seconden in de magnetron zodat de pasta wat zachter wordt.
  5. Voeg 1/3 van het eimengsel toe aan de zachte Nutella en roer met een spatel (in één richting) totdat al het ei is gemengd en er geen strepen meer te zien zijn.
  6. Voeg weer 1/3 van het eimengsel door het Nutella mengsel op dezelfde manier.
  7. Voeg het laatste deel eimengsel toe en roer weer op dezelfde manier. Neem ook het schuim aan de zijkanten mee met roeren.
  8. Giet het mengsel over in de taartvorm en bestrooi met de hazelnoten.
  9. Bak de taart ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat een satéprikker er weer droog uit komt.
  10. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
Notes
  1. Als je een springvorm van 24 cm gebruikt, kun je de taart maken van 6 eieren en 360 gram nutella.
Adapted from Christine's Recipes
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: