Oreo brownies
Serves 10
Dit is echt een heerlijk brownierecept, die ik nog heel vaak zal maken! Het zijn eigenlijk niet eens de Oreo-koekjes die de brownie zo bijzonder maken. Het is vooral de brownie zelf die zo super lekker is: fudgy van binnen en met een krokant laagje van buiten... precies zoals een brownie voor mij moet zijn. Onweerstaanbaar gewoon!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
35 min
Total Time
50 min
Prep Time
15 min
Cook Time
35 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 1 rol Oreo’s, grof gebroken
  2. 200 gram pure chocolade
  3. 4 eieren
  4. 160 gram ongezouten boter
  5. 160 gram lichte basterdsuiker
  6. 3 eetlepels bloem
  7. 1 eetlepel cacaopoeder
  8. Snufje zout
  9. Verder benodigd: bakvorm van 20 x 20cm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte) en bekleed een brownie bakvorm met bakpapier.
  2. Zet een pannetje op een laag vuur en smelt de boter. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de chocolade eraan toe. Deze laat je al roerend smelten totdat het samen één mooi geheel is.
  3. Klop ondertussen de eieren met de suiker tot een luchtig geheel.
  4. Meng de bloem, cacao en zout en voeg dit aan het eimengsel toe.
  5. Voeg nu ook de gesmolten chocolade toe en spatel alles door elkaar tot één homogene massa.
  6. Doe de helft van de oreo's in het beslag. Roer dit met een spatel er goed doorheen.
  7. Stort nu het beslag in de bakvorm en strooi de andere helft van de oreo’s eroverheen.
  8. Zet de bakvorm in de oven en bak de brownie in zo’n 30 à 35 minuten.
  9. Wanneer de Oreo brownie klaar is laat hem dan nog even goed afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt.
Adapted from 88food
Adapted from 88food
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: