Hong Kong Cupcakes
Serves 5
Deze Hong Kong cupcakes worden ook wel 'paper wrapped cakes' genoemd. Het zijn eigenlijk luchtige spongecakejes gewikkeld in papier. Kenmerkend zijn de hoge vormen waar je speciale bakvormpjes voor nodig hebt. Als je deze niet hebt, kun je natuurlijk ook gewoon muffin vormpjes gebruiken In Nederland vind je deze gebakjes voornamelijk in Aziatisch toko's en gebakwinkels, vaak nabij chinatown. Lekker bij de thee of als ontbijtsnack!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 5 eiwitten
  2. 5 eidooiers
  3. 50 gram boter, gesmolten
  4. 60 ml melk
  5. 100 gram cake flour (zie note)
  6. 80 gram suiker
  7. 1/4 theelepel vanille extract
  8. 1/4 theelepel cream of tartar (verkrijgbaar in toko)
Verder benodigd
  1. Cupcakes vormen of muffinvorm tray
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Als je de speciale cupcake vormen gebruikt, knip je 5 bakpapiertjes van ca. 18x18cm en bedek je de vormen hiermee.
  3. Voeg in een kom de boter toe aan de melk.
  4. Zeef de cakeflour in het botermelkmengsel en meng goed.
  5. Kluts de eidooiers en doe dit in de kom met het vanille extract. Roer het geheel goed door.
  6. Klop de eiwitten met een mixer. Voeg na ca. 3 minuten de cream of tartar toe. Terwijl je de eiwitten verder klopt doe je geleidelijk het suiker erbij. Klop totdat de eiwitten pieken vormen.
  7. Spatel de eiwitten geleidelijk door het beslagmengsel en meng het geheel goed.
  8. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  9. Bak de cupcakes gaar in 25-30 minuten.
  10. Laat de cupcakes een paar minuten afkoelen voordat je de cakes uit de vormpjes haalt.
Notes
  1. Cake flour haal ik uit de toko als 'low gluten flour'.
  2. Cake flour kun je ook zelf maken door 1 cup bloem te nemen en hiervan 2 eetlepels bloem te vervangen door maizena. Het geheel meng je goed en zeef je een aantal keer.
Adapted from Christine's Recipes
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: