Pastaschotel met aubergine
Serves 3
Gewoon een heerlijk pastagerecht! Ik hou van lekker veel groente en minder pasta. Je kunt met gemak met meer mensen hiervan eten als je de pasta tenminste verdubbelt.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 2 middelgrote aubergines, schoongemaakt
  2. Olijfolie
  3. 4 tenen knoflook, gepeld, doormidden
  4. 2 blikken cherrytomaatjes of tomatenblokjes
  5. Handjevol basilicum blaadjes
  6. 150 gram pasta
  7. 100 gram parmezaanse kaas
  8. Zout, peper naar smaak
Instructions
  1. Snijd de aubergines in reepjes van 1 bij 5 cm, verwijder de zaadjes.
  2. Verhit de olie en bak de auberginereepjes in circa 5 minuten bruin. Schep de auberginereepjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met zout.
  3. Doe de knoflook in de pan met olijfolie en fruit een half minuutje.
  4. Roer de tomaten en de basilicum er door en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Roer de auberginereepjes door de saus en laat nog 5 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
  6. Vul een pan met ruim water en zout en breng het aan de kook. Kook de pasta beetgaar. Voor een mooi resultaat, kook de pasta 1 minuut korter dan op het pak is aangegeven.
  7. Giet de pasta af en voeg bij de saus.
  8. Voeg de helft van de parmezaanse kaas toe en roer door elkaar.
  9. Breng alles over naar een ovenschaal die groot genoeg is en bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas.
  10. Zet de schaal 10 minuten onder een middelhete gril tot de inhoud borrelt en knapperig is.
  11. Haal de schaal uit de grill en en laat hem 5 minuten rusten voordat je opschept.
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: