Peer amandeltaart
Serves 10
Bij mij staan in de straat om de hoek een aantal perenbomen. Rond deze tijd vallen ze van de bomen en zie je overal peertjes op straat liggen. Leuk om weer eens iets met peren te doen, dacht ik. Vandaar dat ik deze peer amandeltaart heb gemaakt. Erg lekker van smaak, maar iets te weinig peer aan de binnenkant naar mijn smaak, daarom nog een maar een extra peertje in het recept opgenomen.
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Ingredients
  1. 4 rijpe peren (bijv. Anjou)
  2. 200 gram amandelpasta
  3. 1 cup boter, op kamertemperatuur en in kleine blokjes gesneden
  4. 6 eieren, op kamertemperatuur
  5. 1 1/3 cups fijne suiker
  6. 3/4 cup cakemeel + 1/4 cup cakemeel
  7. 1,5 theelepel bakpoeder
  8. 3/4 theelepel zout
  9. 1 theelepel vanille extract
  10. 1 theelepel amandel extract
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op de stille ovenstand op 160 graden.
  2. Vet een springvorm van 24 cm in. Bedek de bodem met een vel bakpapier. Beboter ook de bodem met bakpapier. Bepoeder de vorm vervolgens met wat bloem.
  3. Schil de peren en snijd er dunne plakjes van door ze in de lengte door te snijden.
  4. Meng in een kleine kom 3/4 cup cakemeel, de bakpoeder en de zout.
  5. Meng in de keukenmachine de suiker, de amandelpasta en 1/4 cup bloem totdat dit 1 geheel is. Terwijl de keukenmachine aan staat, voeg je geleidelijk de blokjes boter toe. Voeg vervolgens de vanille essence en amandel essence toe en meng alles tot een glad beslag.
  6. Doe een voor een de eieren erbij en klopt dit goed door het beslag.
  7. Voeg de helft van het cakemeelmengsel toe aan het beslag en vermeng dit in de keukenmachine. Doe tenslotte de laatste helft van het cakemeel erbij en meng goed.
  8. Giet ongeveer de helft van het beslag in de springvorm.
  9. Leg vervolgens de plakjes peren in een waaiervorm er op. Werk in cirkels van buiten naar binnen toe. Laat wat peer over voor de bovenkant.
  10. Giet de rest van het beslag erover heen en bedek de bovenkant met het restant van de peer.
  11. Bak de taart goudbruin en gaar in ca. 60 minuten.
Adapted from http://food52.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: