Peking Spareribs

Peking Spare ribs
Serves 8
Dit is gewoon een van mijn favoriete gerechten uit de traditionele Chinese keuken. Altijd weer genieten!
Print
Prep Time
1 hr 15 min
Cook Time
20 min
Total Time
1 hr 35 min
Prep Time
1 hr 15 min
Cook Time
20 min
Total Time
1 hr 35 min
Ingredients
  1. 200 gram spare ribs of krabbetjes, in stukjes van ca. 5 cm
  2. Olie om te frituren
  3. 2 eiwitten, licht geklopt
Voor de marinade
  1. 4 teentjes knoflook, grofgeneden
  2. 1 eetlepel sojasaus
  3. 1 eetlepel maizena
Voor het frituurbeslag
  1. 2 eetlepels water
  2. 1 eetlepel bloem
Voor de saus
  1. 2 eetlepel azijn
  2. 4 eetlepels ketchup
  3. 4 eetlepels suiker
Instructions
  1. Meng de spare ribs met drie teentjes, sojasaus en maizena. Plaats dit voor minstens een uur in de koelkast.
  2. Verhit de olie om te frituren.
  3. Maak het frituurbeslag door het water met de bloem te vermengen.
  4. Haal de spare ribs eerst door het eiwit en vervolgens door het frituurbeslag.
  5. Frituur de spare ribs totdat ze gaar zijn en omhoog komen drijven.
  6. Laat de gefrituurde spare ribs uitlekken.
  7. Tenslotte gaan we de saus maken. Meng hiervoor de azijn, ketchup en suiker met elkaar.
  8. Verhit wat olie in een pan. Fruit het overgebleven knoflook tot het glazig is.
  9. Giet het sausmengsel in de pan en breng aan de kook.
  10. Tenslotte doe je de gefrituurde spare ribs erbij en roer je totdat dit geheel door de saus wordt bedekt.
Adapted from www.smokywok.com
Adapted from www.smokywok.com
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: