Pepernotentiramisu
Serves 4
Nog net op tijd zodat dit heerlijke toetje nog voor Sinterklaas gemaakt kan worden. Ik hoef hier eigelijk weinig aan te voegen. Deze pepernotentiramisu is in een handomdraai gemaakt, maar is vooral zooo lekker! Ik ben echt dol op marscarpone...:)
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 15 min
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 15 min
Ingredients
  1. 150 ml mascarpone
  2. 30 gram suiker
  3. 150 ml kwark
  4. 100 ml sterke koffie (afgekoeld)
  5. 25 ml Tia Maria
  6. 90 pepernoten
  7. Stukje pure chocolade, grof gehakt
  8. Cacao
  9. Enkele pepernoten, grof gehakt
Instructions
  1. Klop de mascarpone en suiker door elkaar. Als het goed gemengd is roer je de kwark.
  2. Meng de afgekoelde koffie met Tia Maria. Doop de helft van de pepernootjes in de koffie, haal ze eruit als ze de koffie hebben opgenomen. Verdeel de pepernootjes over vier glaasjes.
  3. Schep over de laag met pepernootjes een flinke schep van het mascarponemengsel. Doop de andere helft van de pepernootjes in de koffie en verdeel deze over de laag mascarponemengsel. Verdeel tot slot het mascarponemengsel over de geweekte pepernootjes.
  4. Laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast.
  5. Garneer de glaasjes met een beetje cacao, gehakte pure chocolade en (stukjes) pepernoot.
Adapted from http://www.brendakookt.nl/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: