Pittige pastinaak-wortelsoep
Serves 4
Wat gaat de tijd snel. Ondanks het mooie weer is het alweer een weekje herfst. De herfst is voor mij 'het' seizoen om te genieten van heerlijke verwarmende soepjes, de beste comfort food die er is. Dit soeprecept is er eentje met pit. Zeker het proberen waard!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 400 gram pastinaak, geschild en klein gesneden
  2. 400 gram wortelen, geschild en klein gesneden
  3. 2 uien, gesnipperd
  4. 1 liter kippenbouillon
  5. 200 ml room (mag ook minder)
  6. Boter
  7. 1 theelepel korianderpoeder
  8. 1 theelepel chilipoeder
  9. 1 theelepel kurkuma
  10. 1 theelepel komijnpoeder
  11. Peper en zout
  12. Verse koriander, ter garnering
Instructions
  1. Fruit het ui glazig in de boter en voeg de pastinaak en wortel toe. Laat even stoven.
  2. Blus met de kippenbouillon en voeg de kruiden toe (behalve de verse koriander). Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat nog 20 minuten sudderen.
  3. Mix de soep, proef en kruid eventueel bij. Roer er de room door en bestrooi met verse koriander.
Adapted from Libelle Lekker
Adapted from Libelle Lekker
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: