Pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
Serves 4
... Want wat zal ik dit najaar veel pompoen eten vanwege dit recept:) Pompoen met kaneel is natuurlijk al heel lekker, maar dan ook nog in combinatie met de yoghurt met srirachasaus en de korianderpasta... drie totaal verschillende smaken, maar die toch op een bepaalde manier zo goed bij elkaar passen! Hoe bedenk je dit?! De wow-factor van dit recept is voor mij werkelijk zo hoog dat ik er sprakeloos en stil van ben. Ik ga dit even verwerken:) Nee, ik hoef inderdaad geen chocola meer, doe mij maar gewoon een bordje groente:) (zie mijn vorige post).
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
40 min
Total Time
55 min
Prep Time
15 min
Cook Time
40 min
Total Time
55 min
Ingredients
  1. 1 grote flespompoen (ca. 1,5 kilo)
  2. 1 theelepel kaneel
  3. 100 ml olijfolie
  4. 50 gram korianderblaadjes
  5. 2 knoflooktenen, fijngehakt
  6. 20 gram pompoenpitten
  7. 200 gram Griekse yoghurt
  8. 2 theelepels sriracha saus
  9. Zout en zwarte peper
Verder benodigd
  1. Staafmixer
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (stille ovenstand) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden, verwijderde pitten en snijd de vrucht in 2 cm dikke plakken van circa 7 cm lengte. Laat de schil zitten. Doe de plakken in een grote kom.
  3. Meng in een apart schaaltje de kaneel, 2 el olijfolie en een halve theelepel zout .
  4. Voeg dit toe aan de pompoenstukken en meng alles goed zodat elk pompoenstuk met een dun laagje is bedekt.
  5. Leg de stukken op de bakplaat en rooster ze 35 - 40 minuten tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  6. Doe de overgebleven olijfolie in de blender met de knoflook, de koriander en een flinke snuf zout en pureer alles tot een pasta. Zet opzij.
  7. Schakel de oventemperatuur terug naar 180' C en strooi de pompoenpitten op een bakplaat. Rooster ze 6 - 8 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  8. Roer vlak voor je de pompoen gaat opdienen de sriracha saus met de yoghurt door elkaar.
  9. Leg de pompoenparten op een schaal. Sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree. Bestrooi met pompoenpitten en verdeel er nog wat korianderblaadjes over.
  10. Geniet!
Adapted from Plenty More
Adapted from Plenty More
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: