Quiche zonder deeg met broccoli en miso
Serves 3
Wist je dat je ook een quiche kunt maken zonder deeg? Lekker makkelijk en nog een stuk minder calorieën ook! Voor dit recept heb ik misopasta gebruikt. Dit is een op natuurlijke wijze gefermenteerd mengsel van sojabonen, zout en granen. Deze smaakgever wordt vooral in de Japanse keuken gebruikt en zorgt voor een unieke en intens hartige smaak. Bijzonder de moeite waard om eens te proberen! Natuurlijk kun je variëren met de groente die je gebruikt.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 100 gram broccoliroosjes
  2. 3 eieren
  3. 5 eetlepels volle yoghurt
  4. 1 eetlepel white misopasta
  5. 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden
  6. Olie
  7. Zout en witte peper naar smaak
  8. Verder benodigd
  9. Ovenvast schaaltje van 16 cm
Instructions
  1. Breng water aan de kook en blancheer hierin de broccoli roosjes ongeveer een minuut. Laat het vervolgens goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Meng de yoghurt met de misopasta en witte peper tot een egaal geheel. Klop vervolgens de eieren er door heen.
  4. Verwarm in een pan een eetlepel olie en fruit de knoflook glazig.
  5. Voeg vervolgens de broccoli toe en bak deze ongeveer een minuut.
  6. Doe de broccoli in het schaaltje en giet het eiermengsel er over heen. Bak het geheel vervolgens in ca. 20 minuten gaar. Check voor de zekerheid met bijv. een sateprikker.
  7. Zet tenslotte voor een goudbruine bovenkant de schaal enkele minuten onder de grill.
Adapted from http://www.tastehongkong.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: