_DSC0088

Rabarber kwarkcake
Serves 8
De friszure smaak van rabarber leent zich erg goed voor zachte en zoete desserts. Met de kwark die zorgt voor een frisse en smeuïge smaak, vormt dit een heerlijke combinatie!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 325 gram rabarber
  2. 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  3. 200 + 25 gram suiker
  4. 200 gram rijzend bakmeel
  5. 100 gram volle kwark
  6. 1 zakje vanillesuiker
  7. 3 eieren
Verder benodigd
  1. Bakvorm van 28 x 18 cm
  2. Mixer of keukenmachine
Instructions
  1. Verwarm de (hetelucht)oven tot 160 graden.
  2. Snijd de uiteinden van de rabarber eraf. Halveer de stengels in de lengte. Halveer dikke stengels nogmaals. Snijd de rabarber in stukken van ca. 15 cm.
  3. Vet de bakvorm in met boter.
  4. Klop met met een mixer of in de keukenmachine de boter romig met 200 gram suiker, de vanillesuiker en een mespunt zout.
  5. Klop vervolgens één voor één de eieren er door, daarna de kwark en tot slot het bakmeel.
  6. Schep het kwarkbeslag in de bakvorm.
  7. Leg de rabarber op het beslag.
  8. Strooi tenslotte de resterende 25 gram suiker over het beslag
  9. Bak de kwarkcake in de voorwarmde oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
Notes
  1. De kwark kun je vervangen door 75 ml yoghurt of karnemelk.
Adapted from Mijn favoriete desserts
Adapted from Mijn favoriete desserts
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: