Rabarber uit de oven met quinoa
Serves 3
Nog even ben ik in de ban van rabarber. Dit is een erg avontuurlijk gerecht waar de friszure smaak van deze seizoensgroente goed tot zijn recht komt. Je moet dus wel een beetje van de uitgesproken smaak houden. De salade met de heerlijke frambozenazijn past hier erg goed bij. In combinatie met de quinoa is het resultaat een supergezond en fantastisch kleurrijke maaltijd!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
25 min
Total Time
40 min
Prep Time
15 min
Cook Time
25 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 300 gram rabarber
  2. 1 sjalot of ui
  3. 2 eetlepels honing
  4. 50 ml bessensap
  5. 200 gram quinoa
Voor de salade
  1. 100 gram walnoten
  2. 250 gram cherrytomaatjes
  3. 2 bosjes waterkers, ca 100 gram
  4. 125-200 gram geitenkaas
  5. 20 ml frambozenazijn
  6. 1 eetlepel gladde mosterd
  7. 1 eetlepel honing
  8. 60 ml zonnebloemolie
  9. zout en peper
Verder nodig
  1. Aluminiumfolie
  2. Ovenschaal
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Als je er de voorkeur aan geeft, kun je de rabarber schillen en de harde draden verwijderen. Zelf heb ik dit niet gedaan. Snijd de rabarber in gelijke stukjes.
  3. Pel en snipper de sjalot.
  4. Meng de sjalot, honing, rabarber en de bessensap in een ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Stoof de rabarber circa 25 minuten in de oven.
  5. Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  6. Verhit een koekepan pan en rooster de walnoten in circa 3 minuten goudbruin. Laat de walnoten een beetje afkoelen en hak de noten grof.
  7. Halveer de cherrytomaatjes.
  8. Was de waterkers en snijd grof door.
  9. Verbrokkel de geitenkaas.
  10. Meng in een grote kom de frambozenazijn, honing, mosterd, een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend de zonnebloemolie erbij. Roer de walnoten, tomaatjes, waterkers en de geitenkaas door de dressing.
  11. Verdeel de quinoa en de salade over borden en schep de rabarber op de quinoa.
Adapted from 24Kitchen
Adapted from 24Kitchen
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: