_DSC0616

Rabarbersiroop
Rabarber is een bijzondere groente vanwege zijn friszure en soms ook bittere smaak. Eerder heb je al een overheerlijke rabarber kwarkcake voorbij zien komen. Dit is een recept voor een lekkere dorstlessende rabarberlimonade.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 500 gram rabarber
  2. Sap van een 1/2 citroen
  3. 1 kaneelstokje
  4. 2 eetlepels suiker + 4 eetlepels suiker
  5. 800 ml water
Instructions
  1. Snijd de rabarber kleiner en doe de rabarber in een pan. Voeg hieraan het water, het citroensap, het kaneelstokje en 2 eetlepels suiker.
  2. Laat de rabarber in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven.
  3. Zeef de rabarber(compote) en vang het sap op.
  4. Doe het sap in een pan met nog 4 lepels suiker.
  5. Laat het sap zachtjes koken totdat het voor de helft gereduceerd is en de suiker opgelost is.
  6. Bewaar de siroop in de koelkast.
Notes
  1. De rabarbercompote is lekker door de yoghurt.
Adapted from Uit Pauline's Keuken
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: