Raw cashewnotentaart met granaatappel

Raw cashewnotentaart met granaatappel
Serves 8
Steeds meer mensen zijn vegetarisch of zelfs veganistisch, wat het soms best lastig maakt om met iedereen rekening te houden. Deze taart maakte ik voor een 'vegan friend' die bij mij langskwam. Mijn oog viel op deze taart door de granaatappel, die ik zelf erg lekker vind (eigenbelang dus uiteraard). De taart ziet er fantastisch uit en smaakte goed! Ook nog eens supergezond!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
9 hr
Total Time
9 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
9 hr
Total Time
9 hr 20 min
Voor de bodem
 1. 100 gram amandelen
 2. 200 gram dadels
 3. 1 eetlepel cacaopoeder
 4. 1 theelepel kokosolie, gesmolten
Voor de vulling
 1. 200 gram cashewnoten
 2. 50 gram dadels
 3. 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
 4. Pitjes van 1 granaatappel
 5. 2 eetlepels ahornsiroop
Verder benodigd
 1. Keukenmachine
 2. Springvorm van 18 cm
Instructions
 1. Week de cashewnoten en dadels voor de vulling ca. 5 uur en laat even uitlekken.
 2. Bekleed de bodem van springvorm met een vel bakpapier.
 3. Voor het maken van de bodem doe je de dadels, amandelen, cacaopoeder en kokosolie in de keukenmachine en maal je dit fijn tot een plakkerig en kruimelig mengsel. Breng dit over naar de bakvorm en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem. Gebruik de achterkant van een lepel om het goed aan te drukken.
 4. Vervolgens maal je de geweekte cashewnoten en dadels fijn in de keukenmachine met de helft van de granaatappelpitjes, de kokosolie en ahornsiroop tot een glad mengsel. Als dit moeizaam gaat kun je een beetje water of wat sap van de granaatappel toevoegen.
 5. Roer of spatel dan nog een kwart van de granaatappelpitjes door de cashewnotenmengsel en breng het mengsel vervolgens over naar de springvorm.
 6. Laat de taart nog minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de taart tenslotte met de overgebleven granaatappelpitjes.
Notes
 1. Volgens de website van de Allerhande ontpit je op deze manier een granaatappel.
 2. Rol de granaatappel eerst over het aanrecht, zo komen de pitten los te zitten.
 3. Snijd een granaatappel doormidden. Trek de helften wat uit elkaar. Bewaar één helft in een diepe kom. Tik met een pollepel tegen de schil en knijp er ondertussen een beetje in. De pitten vallen er nu vanzelf uit. Zo ontpit je een granaatappel.
Adapted from iamsweetenough.com
FoodFortune http://foodfortune.nl/

RelatedPost

← Previous post

Next post →

6 Comments

 1. This looks so good!!

 2. Zo, die was even goed gelukt. En lekekr! Het is financieel even investeren in de ingrediebnten, maar je kunt er wel lang mee doen. Heerlijk om van een gezonde chocotaart te kunnen snoepen.Linda heeft het recept van de rauwe appeltaart, ook een aanrader.

 3. You know what, I’m very much inclined to agree.

 4. Finding this post. It’s just a big piece of luck for me.

 5. Stéphane dit :Merci bien pour ce super tuto de config super clair et très bien détallé et documenté…un régale!Je suis dans le même cas que Deli, je ne peux pas me connecter au Nas depuis Windows, « erreur système 5 s’est produite ».J’ai testé aussi par la voie graphique de monter un lecteur réseau, mais aucun mot de passe ne permet de rentrer dans le partage…Je suis sous Win7 également…version pro faut peut etre essayer le partage NFS?Merci pour vos réponses!

 6. Hell ya i can bump to old music dat is gud n mean something some old music my man dnt like he said its to loud bt he didnt grow up knwin da gud jams who eva dnt like back in da day music shit den y listen to it h8rs haha miss da old days wen dy had gud jams nw its a joke

Geef een reactie