Red Velvet Brownies
Serves 10
Red velvet cakes zijn vooral populair in Amerika en vallen vooral op door hun fluweelrode kleur. Eigenlijk wilde ik gewoon een keertje eentje maken omdat het er zo mooi uitziet, ook al is dit alleen maar door toevoeging van rode kleurstof. Deze red velvet brownies waren erg goed gelukt. En uiteindelijk niet alleen mooi om te zien, maar toch ook erg lekker!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 2 eieren
  2. 1/2 cup (ca. 115 gram) boter, ongezouten
  3. 1 cup (ca. 200 gram) suiker
  4. 2 theelepels vanille extract
  5. 1/4 cup (ca. 21gram) cacaopoeder
  6. 1/8 theelepel zout
  7. 1 eetlepel red food coloring
  8. 3/4 theelepel witte azijn
  9. 3/4 cup (ca. 95 gram) bloem
  10. Voor de roomkaastopping.
  11. 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  12. 1/4 cup (ca. 50 gram) suiker
  13. 1 eidooier
  14. 1/2 theelepel vanille extract
Verder benodigd
  1. Bakvorm van 20 x 20cm
  2. Mixer
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (onder- en bovenwarmte).
  2. Vet de bakvorm in of bekleed deze met een vel bakpapier.
  3. Klop in een kleine kom de twee eieren en zet dit even opzij.
  4. Smelt de boter en doe dit in een andere kom. Voeg hieraan toe de suiker, het vanille extract, cacaopoeder, zout, de rode kleurstof en azijn. Hou deze volgorde aan.
  5. Voeg vervolgens de eieren hieraan toe en meng goed.
  6. Tenslotte zeef je het bloem en spatel je dit door het beslag. Roer niet te lang.
  7. Giet het beslag in de bakvorm. Laat 5-6 eetlepls van het beslag over om de roomkaastopping te maken.
  8. Meng met een mixer de roomkaas, suiker, eidooier en het vanille extract ongeveer een minuut op een medium stand. Mix dit met een vorm met het laatste restje beslag voor het swirl-effect. Breng de topping aan op de brownie.
  9. Bak de brownies gaar in ca. 40-45 minuten. Check dit voor de zekerheid met een prikker.
Adapted from http://sallysbakingaddiction.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: