Ricottacake met basilicum en citroen
Serves 8
Een bijzondere combinatie van ricotta, citroen en verse kruiden.
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 250 gram ricotta
  2. 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  3. 200 gram suiker
  4. 175 gram bloem
  5. 2 citroenen
  6. 1 zakje vanillesuiker
  7. 3 eieren
  8. 10 gram bakpoeder
  9. 4 eetlepels fijngehakte basilicum
Instructions
  1. Verwarm de (hetelucht)oven voor tot 180 graden.
  2. Vet een springvorm van 20cm in.
  3. Was de citroenen en rasp de de gele schil er af.
  4. Zeef het bloem.
  5. Doe de boter, de suiker, de vanillesuiker, de citroenrasp en een mespunt zout in een kom en klop dit met een mixer tot een romig mengsel.
  6. Klop dan een voor een de eieren er door en vervolgens de ricotta, de bloem en het bakpoeder.
  7. Mix het geheel tot een glad beslag.
  8. Meng de kruiden door het beslag en giet het beslag in de ingevette springvorm.
  9. Strijk de bovenkant van het beslag glad.
  10. Bak de cake in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
  11. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen.
  12. Verwijder de vorm en laat de cake op een rooster verder afkoelen.
Notes
  1. Je kunt ook (een combinatie van) andere kruiden naar eigen smaak gebruiken zoals munt, dragon, tijm of citroenmelisse.
  2. Volgens het boek waaruit dit recept vandaan komt, is de cake heerlijk in combinatie met (kruiden)hangop. Volgende keer ga ik dit ook eens proberen!
Adapted from Mijn Favoriete Desserts
Adapted from Mijn Favoriete Desserts
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: