Rijke brownies
Serves 16
Deze brownies zijn precies zoals ik ze het lekkerst vind: klef van binnen en met een knapperig randje aan de buitenkant. Misschien schrik je wel even van de hoeveelheid boter en suiker in het recept, maar het resultaat is het zeker waard!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Ingredients
  1. 225 g boter
  2. 115 g pure chocolade min 78%)
  3. 2 eieren + 1 eidooier
  4. 330 g suiker
  5. 1 tl vanille-extract
  6. 125 g bloem
  7. 25 g cacaopoeder
  8. 75 g blanke hazelnoten
  9. Snufje zout
Verder benodigd
  1. Bakvorm van 20 x 20 cm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de noten erover en rooster ze in 7-9 min goudbruin.
  3. Hak de noten vervolgens in grove stukken.
  4. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Laat het vervolgens iets afkoelen.
  5. Klop intussen de eieren, de eidooier, de suiker, het zout en het vanille-extract met een mixer in 5 min. tot een lichtgeel, dik mengsel dat als een lint van de gardes afloopt.
  6. Spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.
  7. Spatel tenslotte de bloem, het cacaopoeder en de hazelnoten er doorheen.
  8. Giet het beslag in bakvorm en bak de brownies 40 minuten in de oven gaar.
  9. Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm.
  10. Verwijder het bakpapier en snijd de brownies in vierkantjes of rechthoeken.
Adapted from Rutger Bakt
Adapted from Rutger Bakt
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: