Roerei met tomaat

Roerei met tomaat
Serves 1
Dit is een klassiek en populair recept uit de Chinese keuken. De combinatie van tomaten met rijke romige smaak van de eieren is eenvoudig maar heerlijk in combinatie met rijst of noodles.
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
15 min
Total Time
20 min
Prep Time
5 min
Cook Time
15 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 3 medium tomaten, in partjes gesneden
  2. 2 eieren
  3. 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  4. 1 theelepel ketchup
  5. 1 snufje zout
  6. 1 theelepel lichte sojasaus
  7. 1/2 theelepel suiker (optioneel)
  8. 125 ml water
  9. Olie
  10. 1 lente-ui, in ringetjes gesneden
Voor het binden van de saus
  1. 1/2 theelepel maizena
  2. 1 eetlepel water
Instructions
  1. Klop de eieren met twee eetlepels water.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en schenk het eiermengsel in de plan. Beweeg de eieren met een pollepel vanaf de randen naar het midden, zodat er roerei ontstaat. Bak de eieren niet te gaar. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij voor later gebruik.
  3. Verhit een eetlepel olie in de wok. Voeg het fijngesneden knoflook toe en roer door. Voeg vervolgens de tomaten en zout toe en laat even meebakken.
  4. Giet daarna 125 ml water, de ketchup, sojasaus en eventueel de suiker erbij. Roer goed door en laat het geheel even zacht koken totdat de tomaten zacht zijn.
  5. Doe tenslotte de eieren erbij en breng alles weer aan de koek.
  6. Doe in een kom 1 eetlepel water en maizena bij elkaar en roer totdat de maizena is opgelost. Giet het maizena mengsel beetje bij beetje in de saus en blijf roeren totdat de saus gebonden is.
  7. Garneer het gerecht met de lente-uitjes.
Adapted from http://www.lovemysalad.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: