Romige zeevruchtensoep
Serves 2
Een heerlijk romig soepje! Het bladerdeeg dekseltje staat erg leuk en dan kun je het nog opeten ook! Genieten!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
25 min
Total Time
45 min
Prep Time
20 min
Cook Time
25 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 300 gram zeevruchtenmix (vis, garnalen, mosselen, etc.)
  2. 400 ml kippenbouillon
  3. 150 ml water
  4. 1 ui, gesnipperd
  5. 2 eetlepels witte wijn
  6. 2 eetlepels boter
  7. 2 eetlepels bloem
  8. 150 ml melk
  9. 1 eetlepel creme fraiche
  10. 1/2 ei, licht geklutst
  11. een handje peterselie, fijngesneden
  12. zout en peper naar smaak
  13. 2 of 3 blaadjes bladerdeeg
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de zeevruchtenmix af en dep dit droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout.
  3. Verwarm olie in een pan en bak de zeevruchten totdat ze lichtgebruind zijn. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat dit inkoken. Haal de pan daarna van het vuur.
  4. In een andere pan smelt je de boter en fruit je de ui totdat deze glazig is.
  5. Draai het vuur lager en zeef het bloem erbij. Roer goed door.
  6. Zet het vuur hoger en voeg hieraan de zeevruchten toe. Giet 1/3 van het kippenbouillon erbij en breng dit aan de kook. Doe dan de rest van het bouillon en het water erbij. Roer regelmatig om de soep dikker te maken.
  7. Tenslotte voeg je de melk en het creme fraiche toe. Wanneer de soep weer aan de kook is gebracht, haal je de pan van het vuur.
  8. Giet de soep in een ramekin of soepkom. Besprenkel de soep met peterselie.
  9. Dek de soepkommen af met een plakje bladerdeeg, druk de rand goed vast en snij deze eventueel mooi rond bij en bestrijk de plakjes met het geklutste ei.
  10. Zet de kommen in het midden van de oven en bak in 15 minuten het bladerdeeg goudbruin.
  11. Eet smakelijk!
Adapted from Christine's Recipes
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: