Roompudding met aardbeien
Serves 2
Eigenlijk is dit een recept voor banketbakkersroom voor bijv. puddingbroodjes of ander gebak. Maar met wat fruit erbij is het op zichzelf ook een heerlijk toetje! Bijv. aardbeien - mijn favoriet - maar ander fruit is natuurlijk ook prima.
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 250 ml melk
  2. 2 eierdooiers
  3. 0,5 vanillestokje
  4. 30 gram suiker
  5. 25 gram bloem
  6. Doosje aardbeien
Instructions
  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  2. Klop de eierdooiers met de suiker en vanillemerg luchtig.
  3. Verwarm de melk.
  4. Voeg de bloem toe aan het ei-suiker mengsel en maak het glad. Voeg een scheutje koude melk toe als het niet glad wordt.
  5. Voeg de warme melk al roerend toe. Roer goed in verband met klontjes.
  6. Doe het hele mengsel terug in de pan en laat het circa 5 minuten koken. Blijf roeren tot een dikke vla ontstaat.
  7. Als het mengsel dik genoeg is haal je de pan van het vuur. Laat de pudding afkoelen. Bedek met vershoudfolie om een vel te voorkomen.
  8. Na het afkoelen zet je de pudding de koelkast om verder op te stijven.
  9. Verdeel de roompudding over twee schaaltjes en doe er een paar aardbeien bij.
Adapted from Pauline's Keuken
Adapted from Pauline's Keuken
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: