Soyamilk sesame cake
Serves 12
Deze cake viel mij op door de bijzondere ingrediƫnten sojamelk en zwarte sesamzaad. De smaak van de cake is vrij naturel. De sesamzaadjes zijn duidelijk aanwezig en geven een nootachtige smaak. Ik hou er wel van. De cake is erg luchtig door de vele eiwitten, maar neigt een beetje naar een broodstructuur. Ik had een nog een beetje kaya over uit het vorige recept en die combinatie deed het erg goed. Zeker een apart recept, maar niet een die ik nog een keer zou maken. Geen idee namelijk wat ik met alle overgebleven eidooiers moet:)
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Part A
  1. 50 gram zwarte sesamzaadjes, geroosterd
  2. 100 gram sojamelk
  3. 60 gram olie
Part B
  1. 150 gram cake flour
  2. 60 gram eiwit (ca. 2 medium eieren)
Part C
  1. 300 gram eiwit (ca. 9 medium eieren)
  2. 120 gram suiker
Verder benodigd
  1. Bakvorm van 20x20cm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Verwarm de sojamelk en olie in een pannetje. Haal van het vuur en breng dit over naar een kom. Roer de sesamzaadjes erdoor heen.
  3. Voeg de cakeflour met 60 gram eiwitten bij het sojamelkmengsel en meng het geheel goed.
  4. In een tweede kom klop je de overige eiwitten, terwijl je geleidelijk suiker toevoegt, totdat er pieken ontstaan.
  5. Spatel vervolgens de helft van het eiwitmengsel geleidelijk door het sojamelkmengsel en tenslotte de rest van de eiwitten.
  6. Giet het beslag in een bakvorm en bak de cake in ongeveer een uur gaar.
Notes
  1. Cake flour haal ik uit de toko als 'low gluten flour'.
  2. Cake flour kun je ook zelf maken door 1 cup bloem te nemen en hiervan 2 eetlepels bloem te vervangen door maizena. Het geheel meng je goed en zeef je een aantal keer.
Adapted from Romancing with Cakes
Adapted from Romancing with Cakes
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: