Shakshuka
Shakshuka is een gerecht dat voornamelijk in Noord-Afrikaanse landen wordt gegeten. Van dit heerlijke wereldgerecht met gepocheerde eieren in tomatensaus zijn er heel veel varianten. In deze vegetarische versie van Yotam Ottolenghi zit lekker veel groente. Wil je nog meer smaak of bite geven, voeg dan gerust gesneden saucijsjes, of stukjes feta of chorizo toe.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 1 ui, in halve ringen gesneden
  2. 1 rode paprika, in reepjes van 2 cm breed
  3. 1 gele paprika, in reepjes van 2 cm breed
  4. 3 takjes tijm, waarvan blaadjes eraf gerist
  5. 1 takje platte peterselie, fijngesneden
  6. 10 gram koriander, fijngesneden
  7. 3 tomaten, in blokjes gesneden
  8. 1/4 theelepel komijnzaad
  9. 80 ml milde olijfolie
  10. 2 theelepels rietsuiker
  11. 1 laurierblaadje
  12. 1/4 theelepel saffraandraadjes (0.02 gram)
  13. Snufje cayennepeper
  14. 3 eieren
Instructions
  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het komijnzaad ca. 2 minuten op hoog vuur.
  2. Voeg de olie en uien toe en bak ca 5 minuten.
  3. Doe de paprika, suiker, peterselie, de helft van het koriander, laurierblad en de tijmblaadjes erbij en bak in ca. 8 minuten op hoog vuur mooi gekleurd.
  4. Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper, 125 ml water, peper en eventueel zout toe. Draai het vuur laag en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
  5. Haal de laurier uit de groenten. Maak drie holtes in het mengsel. Breek boven elke holte een ei. Bestrooi eventueel met zout en laat met de deksel op de pan 10-12 minuten op laag vuur staan, tot de eieren net gaar zijn.
  6. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer direct. Lekker met een stukje vers brood.
Adapted from Allerhande
Adapted from Allerhande
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: