Soft Cotton Ogura Cake
Serves 10
Ondanks de Japans klinkende naam van deze taart, komt de Ogura Cake van oorsprong uit Maleisiƫ. Het is een zeer lichte en vooral luchtige variant van de sponscake. Echt de moeite waard om eens te proberen! Ik maakte deze versie met een laagje beslag waarin ik wat pandan pasta heb toegevoegd, maar voor de cake zelf is dit niet noodzakelijk. Je kunt de cake ook gewoon 'vanille' houden.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr 5 min
Prep Time
15 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr 5 min
Ingredients
  1. 6 eiwitten
  2. 75 gram suiker
  3. 1/2 theelepel cream of tartar (=wijnsteen)
  4. 6 eidooiers
  5. 1 ei
  6. 60 ml olie
  7. 80 ml milk
  8. 1/4 theelepel zout
  9. 65 gram bloem
  10. 1 theelepel vanille extract
  11. 1 theelepel pandan pasta (optioneel)
Verder benodigd
  1. Springvorm van 20cm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (onder- en bovenwarmte).
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en verpak de onderkant van de springvorm met folie.
  3. Klop de eiwitten stijf met het suiker en cream of tartar.
  4. Doe in een andere kom de eidooiers, het ei, de olie, melk en het zout bij elkaar en vermeng dit even goed door kort te mixen. Zeef het bloem er vervolgens bij en meng dit goed tot een egaal beslag.
  5. Spatel vervolgens de eiwitten door het beslag. Je kunt het beslag nu overbrengen naar de springvorm.
  6. Als je het leuk vindt om een extra kleur en/of smaak te hebben, laat je 1/4 van het beslag over en roer je hier bijv. een theelepel pandan pasta door heen. Tenslotte giet je dit laatste gedeelte beslag in de springvorm.
  7. Plaats een bak met water in de laagste ovenrek en plaats de springvorm in de bak met water.
  8. Bak de taart gaar in 50 minuten. Verwijder het folie en laat de taart omgekeerd op een rooster afkoelen.
Notes
  1. Cream of tartar is verkrijgbaar bij de toko.
Adapted from Mi@Youtbue
Adapted from Mi@Youtbue
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: