Spinaziemuffins
Serves 12
De spinazie proef je nauwelijks, maar dit zijn toch heerlijke hartige muffins met heerlijk veel kaas! Weer eens wat anders! Hartig is zeker net zo lekker als zoet!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 100 gram (blokjes) diepvriesspinazie, ontdooid
  2. 75 gram fetakaas
  3. 100 gram pittige kaas, gerapt
  4. 2 tomaten
  5. 250 gram bloem
  6. Grof zeezout
  7. 2 theelepels bakpoeder
  8. 2 eieren
  9. 60 ml olijfolie
  10. 240 ml melk
  11. Verse tijmblaadjes
  12. Zwarte peper
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormen in.
  2. Snij de tomaten in 12 plakjes en laat deze uitlekken op keukenpapier.
  3. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaas en wat tijmblaadjes.
  4. Giet de melk en olijfolie in een andere kom en kluts dit met de eieren en spinazie. Roer hier vervolgens de fetakaas door.
  5. Doe het spinazie-ei mengsel bij het bloemmengsel en meng dit tot een egaal beslag.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bedek elk vormpje met een plakje tomaat. Bestrooi dit tenslotte met wat zeezout, zwarte peper en thijmblaadjes
  7. Bak de muffins gaar in 25-30 minuten.
Adapted from Food Lust People
Adapted from Food Lust People
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: